Τα στοιχεία του τουρισμού αγγίζουν -και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν- τα επίπεδα του 2019, όπως άλλωστε έλεγαν και οι προβλέψεις εν μέσω πανδημίας. Το κύμα της ανάκαμψης ευεργετεί τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, που παρουσιάζουν μοναδικές ομορφιές.

Σ’ αυτό το περιβάλλον και ενώ τα δείγματα είναι θετικά και για τη χειμερινή περίοδο, ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, κατηγορίας 4*, πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις 16/11/2022.

Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου (πόλης) 4 αστέρων (4*), δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμπάκας. Αποτελείται από τρεις (3) κτηριακούς όγκους ενοποιημένους, οι οποίοι χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 ως το 2009.

Το συγκρότημα έχει αναπτυχθεί σε τέσσερα όμορα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 1.859,10 τ.μ. και έχει προσόψεις σε 3 δρόμους στο κέντρο της Καλαμπάκας. Αποτελείται από υπόγειο που περιλαμβάνει τους βοηθητικούς χώρους της μονάδας, ισόγειο με τους κοινόχρηστους χώρους, χώρους καθιστικών, εστιατορίων- bar, καθώς και τέσσερις (4) ορόφους δωματίων. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.763,64 τ.μ.

Σημαντικό πλεονέκτημα του ακινήτου θεωρείται η θέση του, στην είσοδο της πόλης που του προσδίδει και πολύ καλή πρόσβαση. Η Καλαμπάκα αποτελεί τουριστικό προορισμό (και θρησκευτικό σταθμό) καθώς είναι πολλοί οι επισκέπτες από Ελλάδα, αλλά και από εξωτερικό που επισκέπτονται την περιοχή 12 μήνες τον χρόνο για να προσκυνήσουν ή να θαυμάσουν τα μοναστήρια που είναι κτισμένα στις κορυφές των Μετεώρων. Άλλωστε, οι βράχοι των Μετεώρων είναι διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO και αποτελεί τη μεγαλύτερη μοναστηριακή πολιτεία της Ελλάδας μετά το Άγιο Όρος. Το εν λόγω σκηνικό έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Χόλιγουντ κατά το πρόσφατο παρελθόν (Beckett με πρωταγωνιστή τον John David Washington το 2021) και παλαιότερα (Τζέιμς Μποντ «Για τα μάτια σου μόνο» το 1981).

Το ξενοδοχείο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 16/11/2022 με επισπεύδουσα τη SPECIAL FINANCIAL SOLUTIONS Μ.Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. και υπεύθυνη για την προώθηση της διαδικασίας την εταιρεία ΔΑΝΟΣ, an alliance member of BNP Paribas Real Estate, με αρχική τιμή € 3.035.000 (περί τις €30 χιλ. ανά δωμάτιο). Οι προκαταβολές ύψους € 910.500 (30% της τιμής α’ προσφοράς) για τη συμμετοχή κατατίθενται έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.