«Πράσινο φως» έλαβε η σύσταση της Noval Property, ως ανώνυμης εταιρίας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ). Η Noval Property, του ομίλου Viohalco, συστάθηκε μέσω της συγχώνευσης της Noval AE και της Βετ ΑΕ, με παράλληλη και ταυτόχρονη εισφορά ακινήτων εις είδος από έτερες συνδεδεμένες των συγχωνευόμενων εταιριών εταιρίες.

Η Noval Property διαθέτει χαρτοφυλάκιο 41 ακινήτων, κυρίως στην Ελλάδα και δευτερευόντως στη Βουλγαρία, που περιλαμβάνουν εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία κλπ. συνολικής επιφάνειας άνω των 400.000 τ.μ.

Ενδεικτικά σε αυτά περιλαμβάνονται το River West στην λεωφόρο Κηφισού, το έτερο εμπορικό κέντρο με την επωνυμία Mare West στην Κόρινθο, το νέο κτίριο γραφείων Orbit στους Αμπελοκήπους, τα νέα σύγχρονα κτίρια γραφείων στο Χαλάνδρι κ.α..

  • Επιπλέον ο όμιλος θέλει να εντάξει στις στρατηγικές επενδύσεις και το νέο project στην οδό Πειραιώς.

Το έργο ύψους 117 εκατ. ευρώ αφορά την αξιοποίηση των παλιών εγκαταστάσεων που πρωτολειτούργησαν το 1937 για μικτή τουριστική ανάπτυξη που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, συνεδριακούς χώρους κ.τ.λ..

Η χρηματιστηριακή και επιχειρηματική κοινότητα θεωρεί δεδομένη την εισαγωγή της νέας εταιρείας στο ΧΑ, με την Noval Property να αναπληρώνει την Grivalia, που απορροφήθηκε από την Eurobank. Ανάλογα με την αποτίμηση εισαγωγής πολύ πιθανό η ένταξη της- όταν με το καλό διαβεί την πόρτα της Λεωφ. Αθηνών– στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here