Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων Αρχών τίθενται εκ νέου τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, μερικούς μήνες μετά την απαλλαγή του με δικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητεί ενδελεχή έρευνα στα οικονομικά στοιχεία του ενεχυροδανειστή, αίτημα που εντάσσεται στην ευρύτερη υπόθεση που αφορά στο αδίκημα της λαθρεμπορίας, με το σκεπτικό πως προκύπτουν στοιχεία που θεμελιώνουν τη διάπραξή του.

Σύμφωνα με το αίτημα των δικαστικών αρχών πρέπει να διενεργηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος, με έμφαση στη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, εκτιμητικού, «επί του συνόλου των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων» αλλά και να εντοπιστεί το ύψος των χρημάτων που έχασε το δημόσιο από τη μη καταβολή ΦΠΑ και φόρου πολυτελείας.

Ο Ριχάρδος τον περασμένος Δεκέμβριοείχε αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here