Θετικό πρόσημο είχε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του τομέα λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων τον φετινό Ιούλιο ανήλθε σε 3,44 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση +8,6% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 3,17 δισ. ευρώ.

Σε μηνιαία βάση ο τζίρος κατέγραψε αύξηση +5,7% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022, οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 3,26 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2022 σε σχέση με τον Ιούλιο 2021 ήταν το λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε ειδικευμένα καταστήματα (αύξηση +68,5%) και το λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε ειδικευμένα καταστήματα (αύξηση +27,4%).

Αντίθετα, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2022 σε σχέση με τον Ιούλιο 2021 ήταν το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε ειδικευμένα καταστήματα (πτώση -23,8%) και το λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε ειδικευμένα καταστήματα (μείωση -16,2%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here