Γράφει η «ξενοδόχος»

Από την κρίση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων πρόκειται να περάσει την ερχόμενη Παρασκευή το θέμα της επένδυσης που προωθεί το joint venture των Prodea- Dimand για τη μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην Σταδίου 65 σε ξενοδοχείο, μέσω της εταιρείας Rinascita.

Στην συνεδρίαση του ΚΣΝΜ πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της έγκρισης ή μη

α) της μελέτης «Αναθεώρηση οικοδομικής αδείας για αλλαγή χρήσης κτηρίου γραφείων σε ξενοδοχείο, προσθήκη κύριας χρήσης στο υπόγειο, φυτεμένο δώμα και νέο κλιμακοστάσιο διαφυγής» στο κτίριο επί της οδού Σταδίου 65, του Δήμου Αθηναίων, από την ενδιαφερόμενη εταιρεία Rinascita ΑΕ και

β) υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 υπερβάσεων και παραβάσεων στο δώμα, στο υπόγειο και στον ημιώροφο του κτηρίου.

Το σύνολο της επένδυσης από το σχήμα των Prodea Investments ΑΕΕΑΠ- Dimand με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αντιστοιχεί σε 19 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου επί της οδού Σταδίου 65, συνιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο έχει μισθωθεί με μακροχρόνια παραχώρηση για 25 χρόνια, χωρίς να αποκλείεται η περαιτέρω επέκτασή της.

Στο Σαρόγλειο Μέγαρο, πρόκειται να λειτουργήσει με 200 δωμάτια το πρώτο Moxy της Αθήνας (από τα πιο καινούρια και ανερχόμενα brands του ομίλου της Marriott).

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα λειτουργίας προέβλεπε να λειτουργήσει έως την άνοιξη του 2021, ωστόσο πλέον μετατίθεται από το φθινόπωρο και μετά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here