Είναι ήδη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο (Οslo Bors). Τώρα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE)

Η Okeanis Eco Tankers (ΟΕΤ) της οικογένειας Αλαφούζου, έχει στην κατοχή της 8 VLCC και 6 suezmax tankers, κατέθεσε αίτηση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για την απευθείας εισαγωγή των μετοχών της στη Νέα Υόρκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την έκδοση νέων μετοχών.

  •  «Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο του ταξιδιού της Okeanis Eco Tankers»,

ανέφερε ο CEO Αριστείδης Αλαφούζος προσθέτοντας πως η εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE θα επεκτείνει την επενδυτική της εμβέλεια και

O CEO της Oceanic Erco Tankers, Αριστείδης Αλαφούζος
  • «θα διευκολύνει το μακροπρόθεσμο όραμά μας να γίνουμε η εισηγμένη πλατφόρμα δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου επιλογής για επενδυτές παγκοσμίως».

Το dual listing (ταυτόχρονη διαπραγμάτευση των μετοχών σε 2 χρηματιστηριακές αγορές) ενισχύει περαιτέρω την πρόσβαση της εταιρείας στις κεφαλαιαγορές, εδραιώνοντας την στον κλάδο και προσφέρει πιθανές ευκαιρίες για αυξημένες συναλλαγές στο μέλλον.

  • «Η ομάδα μας παραμένει προσηλωμένη στο να συνεχίσει να οδηγεί την Εταιρεία στον δρόμο που έχουμε χαράξει από το IPO μας το 2018 και τη στρατηγική μας να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας», ανέφερε ακόμη ο κ. Αλαφούζος.

Στο Χρηματιστήριο του Όσλο η κεφαλαιοποίηση της ΟΚΕ  διαμορφώνεται στις 10,8 δισ. σουηδικές κορώνες, ή περίπου 966 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία είχε κέρδη 52,9 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ