Φ.Κ.

Το ιστορικό Μινιόν αναγεννιέται μέρα με τη μέρα. Οι εργασίες συνεχίζονται. Το έργο υλοποιείται. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η αρχιτεκτονική και η αστική ανάπτυξη μπορούν να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση μιας ολόκληρης (γκρίζας) περιοχής.

Το εμβληματικό ακίνητο πρόκειται να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων, το οποίο θα διαθέτει χώρους εστίασης, εμπορικά καταστήματα, γραφεία και κατοικίες, δίνοντας νέα ζωή στο κέντρο της Αθήνας, με την σφραγίδα της DIMAND.

Ο φακός του “B” κατέγραψε την εξέλιξη των εργασιών στο ΜΙΝΙΟΝ, την 1η Νοέμβρη

Παρακάτω θα δείτε πως είναι σήμερα το κτίριο και πως προχωρούν οι εργασίες. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από λίγες ημέρες η Vitael που έχει αναλάβει έργα στο κτίριο.

 

Ένα σύντομο ιστορικό…

Το ιστορικό πολυκατάστημα, δημιούργημα του Ιωάννη Γεωργακά, τα χρόνια της λειτουργίας του

Οι τίτλοι τέλους του “ΜΙΝΙΟΝ” έπεσαν τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, όταν το πολυκατάστημα καταστράφηκε ύστερα από εμπρησμό. Το 1983 άρχισε να λειτουργεί πάλι, μέχρι που η επιχείρηση κρατικοποιήθηκε λόγω χρεών. Το 1998 έκλεισε οριστικά και πέρασε από την Elmec Sports της οικογένειας Φάις, στη Folli Follie Holdings S.A. ενώ το 2021 το απέκτησε η Dimand A.E..

Δείτε επίσης:

Δ. Ανδριόπουλος: Με σεβασμό στην ιστορία του θρυλικού ΜΙΝΙΟΝ, προχωράμε σε μια μεγάλη επένδυση

Το ΜΙΝΙΟΝ θα αλλάξει την Αθήνα

Dimand: Το επενδυτικό πλάνο των 400 εκατ. και η αναγέννηση του εμβληματικού ΦΙΞ

Μεγάλη διάκριση για την DIMAND: Συγκαταλέγεται στη λίστα των «The Most Sustainable Companies in Greece»