Έκλεισε η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην προέδρου και δύο μελών  της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ελλιπείς ελέγχους στη Folli Follie, με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και από την Εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αρχειοθέτησης, δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος τους για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που τους καταλόγιζαν, με μήνυσή τους, 19 επενδυτές της  Folli Follie οι οποίοι στράφηκαν εναντίον τους για σκόπιμη αδράνεια στους ελέγχους των ισολογισμών της εταιρείας.

Υποστήριξαν ότι υπήρχε καταγγελία από το 2015, πριν “σκάσει” το σκάνδαλο, κι αν είχε γίνει διερεύνηση θα είχε περιοριστεί η οικονομική ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι και οι επενδυτές.

Το γεγονός όμως ότι εκείνη η καταγγελία ήταν ανώνυμη και τα στοιχεία που περιελάμβανε ήταν ισχνά, δεν θεωρήθηκαν επαρκή για να προχωρήσει αμέσως ο έλεγχος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, ύστερα  από πολύμηνη έρευνα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς που αρχειοθέτησε τη μήνυση αλλά και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών ο οποίος επικύρωσε, με διάταξή του, την αρχειοθέτηση, μετά την εκ νέου προσφυγή των μηνυτών.

Τα καθοριστικά στοιχεία για την αποκάλυψη του σκανδάλου ήρθαν πολύ αργότερα, από την Ασία, τονίζεται στη διάταξη του εισαγγελέα ενώ σημειώνεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλει μόνο πρόστιμα με δεδομένη την «εύρωστη» εικόνα που παρουσίαζε τότε η εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here