Τρίτη και 13 και για τους ξένους αναλυτές σήμερα είναι η πρώτη μέρα ουσιαστικής δοκιμασίας στις σχέσεις Ρώμης- Βρυξελλών.
Σήμερα λήγει, μένει να δούμε εάν θα δοθεί κάποια παράταση, το τελεσίγραφο των Βρυξελλών που ζητούν από την Ρώμη να καταθέσει νέο σχέδιο προυπολογισμού. Ωστόσο μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε υπάρξει απάντηση ή έστω κίνηση από την Ρώμη που να δείχνει πως η ιταλική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω δηλαδή να περιορίσει το έλλειμμα για τον Προϋπολογισμό σε λιγότερα από το 2,4% που έχει θέσει ως στόχο για το 2019.
Ωστόσο οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως η κρίσιμη ημερομηνία είναι της 21 Νοεμβρίου καθώς θεωρείται και η καταληκτική για την προθεσμία που έχει η ιταλική κυβέρνηση να υποβάλει αναθεωρημένο σχέδιο.
Στις Βρυξέλλες εκτιμούν πως η πίεση που ασκείται ήδη εδώ και καιρό μέσω των αγορών θα αποδώσει εν τέλει καρπούς και η Ρώμη θα κάνει πίσω. Η εικόνα του ιταλικού 10ετούς ομολόγου στο 3,455% δείχνει επιβάρυνση μεν ελεγχόμενη δε, παραπέμποντας σε προεξόφληση των insiders πως στο τέλος θα κάνουν αμφότερες οι πλευρές λίγο η πίσω και θα βρεθεί η χρυσή τομή. Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ο δείκτης ΜΙΒ υποχώρησε χθες κατά 1,05% στις 19.055 μονάδες. Φυσιολογική θα την έλεγα.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here