Σήμερα το βράδυ κληρώνει για το ποια ή ποιες τραπεζικές μετοχές θα δει η δουν την έξοδο από τον δείκτη MSCI Standard.
  Εύλογη η κινητικότητα στο χρηματιστηριακό ταμπλό  σήμερα αλλά και στη χθεσινή συνεδρίαση της Δευτέρας με την Τρ. Πειραιώς να γράφει τις μεγαλύτερες απώλειες έναντι των άλλων τριών. Στο  -6,59% και τα 1,091 ευρώ με συναλλαγές 2,097 εκατ. ευρώ. Σημαντικές απώλειες -5,56% και για την Eurobank αλλά και με -5,16% για την Εθνική. Σε συγκριτικά καλύτερη μοίρα η μετοχή της Alpha Bank με απώλειες που περιορίστηκαν στο -3,36%.
    Σε γενικές γραμμές ήταν μία άσχημη συνεδρίαση της Δευτέρας για τις τράπεζες, με το γύρισμα τους να παρασέρνει και την πλειονότητα των blue chips.
     Ακολούθησε το βράδυ και η βουτιά στην Wall Street για να έρθει η σημερινή συνεδρίαση Τρίτη και 13 να αποτελέσει κομβική για την βραχυπρόθεσμη τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο.
      Η αγορά έχει προεξοφλήσει εδώ και μέρες την έξοδο τουλάχιστον της Πειραιώς από τον δείκτη MSCI, με τις εκτιμώμενες εκροές στα 15-18 εκατ. και λόγω χαμηλής αποτίμησης της τράπεζας, στα μόλις 476,4 με βάση την τιμή της Δευτέρας.
       Το ερώτημα είναι εάν οι ανακοινώσεις του MSCI θα κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις και για κάποια/ες από τις άλλες τραπεζικές μετοχές….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here