Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, η επιστροφή στην κανονικότητα και η χρηματοδότηση της επανεκκίνησης της οικονομίας αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα της συζήτησης που είχε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Υπουργός Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

  • «Σήμερα  είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της.
  • Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η ελληνική οικονομία αντέχει, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς.
  • Η Κυβέρνηση, με την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού, συνεκτικού και δυναμικού σχεδίου, στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης.
  • Και, παράλληλα, με την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την δρομολόγηση του Ταμείου Ανάκαμψης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, το συντομότερο δυνατό.
  • Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κυρία Πρόεδρο για την εξαιρετικά γόνιμη και παραγωγική συζήτηση που είχαμε».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από τις 22 Μαρτίου για να ξεκινήσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους επαρκούν για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.  Το άνοιγμα της εστίασης δρομολογείται για πριν το Πάσχα, ενώ εντός του Μαΐου τοποθετείται το άνοιγμα του τουρισμού.

  • “Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία όσο χρειαστεί. Αλλά όσο παρατείνεται η κατάσταση, τόσο μειώνεται και η δυνατότητα για όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη των υφιστάμενων απωλειών” εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here