Χαμηλότερο έλλειμμα για το 2021 επικύρωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή Eurostat.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει να καλύψει φέτος πολύ μικρότερη απόσταση για να συρρικνώσει το έλλειμμα στον στόχο του 2% του ΑΕΠ.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επικαιροποιημένες προβλέψεις του προϋπολογισμού για έλλειμμα, ανάπτυξη και πληθωρισμό το 2022, μετά τα όσα δραματικά έχουν συμβεί στην Ουκρανία με πρώτη άμεση επίπτωση την  ενεργειακή κρίση.

  • Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας , αναμένεται να περιοριστεί στο 3% φέτος έναντι στόχου 4,5% και ο πληθωρισμός σε μέσα επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 5,5% όταν ο προϋπολογισμός έχει ψηφιστεί με παραδοχή για μέσο εναρμονισμένο δείκτη 0,8%.

H Aνεργία στη χώρα μας  μειώθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες στο 12,9% του εργατικού δυναμικού το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022.

Ωστόσο η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία (8,6%), είναι οι χώρες με την υψηλότερη θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρώπης των 27, σε όρους ποσοστού ανεργίας.

O μέσος όρος της ανεργίας στην Ευρωζώνη κινείται στο 6,9%, ενώ τη χαμηλότερη ανεργία έχουν Γερμανία (3,1%), Μάλτα (3,1%), Πολωνία (3,0%) και Τσεχία (2,3%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here