Γράφει η «ξενοδόχος»

Αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου όπου πλέον επενδύουν ολοένα και περισσότεροι μεγάλοι όμιλοι διαβλέποντας μεγαλύτερες προοπτικές σε μία περιοχή όπου οι αεροπορικές αφίξεις τα τελευταία χρόνια έχουν …απογειωθεί, καθιστώντας μάλιστα το αεροδρόμιο της Καλαμάτας από τα «φιλέτα» των νέων περιφερειακών αεροδρομίων που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες για αξιοποίηση.

Η λειτουργία του ολοκαίνουργιου Casa Marron στην Πελοπόνvησο (πρώην Lakopetra Beach), του ομίλου Grecotel, που υποδέχθηκε μόλις χθές τους πρώτους επισκέπτες του για τη σεζόν του 2019 είναι ένα απτό παράδειγμα. Η μεταμόρφωση του ξενοδοχείου εντάσσεται στο επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου, συνολικού ύψους 42 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την ριζική ανακαίνιση και επέκταση 5 πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

  • Το ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, «τρίτης γενιάς», της Grecotel συνδυάζει το μοντέρνο με το μεσογειακό ύφος και είναι εμπνευσμένο από το τοπικό αρχιτεκτονικό ύφος σε μια έκταση 80.000 τ.μ. στην παραλία της Λακόπετρας, ενώ διαθέτει 172 στο κεντρικό κτίριο, καθώς και 92 ευρύχωρα μπανγκαλόους.
  • Πέραν της Grecotel, την Πελοπόννησο βολιδοσκοπεί και ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης, η Thomas Cook, η οποία θέλει να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ιδιόκτητων μονάδων της στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες μεγάλες τουριστικές αγορές (βλ. Ισπανία). Στόχος, να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της, εν μέσω «κλυδωνισμών» της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς, λόγω Brexit, επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας – με το δεδομένο ότι η Γερμανία αποτελεί από τις μεγαλύτερες αγορές εξερχόμενου τουρισμού κ.α.. Ακριβώς μάλιστα αυτοί οι «κλυδωνισμοί» είχαν ως αποτέλεσμα και τη ζημιογόνα εικόνα του τουριστικού κολοσσού το τελευταίο διάστημα, ενώ η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες αγορές για τον όμιλο- εξ’ ού και οι δύο τελευταίες εξαγορές στη χώρα μας στην Κώ.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει τις επενδύσεις στη Μεσσηνία και στην Costa Navarino, η ΤΕΜΕΣ, η οποία υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ για τα νέα ξενοδοχεία και γκόλφ. O όμιλος «τρέχει» παράλληλα και το κομμάτι της προώθησης των πολυτελών κατοικιών εντός του συγκροτήματος της Costa Navarino δεδομένης της σαφώς θετικότερης συγκυρίας, ενώ ούτως ή άλλως, διαχρονικά, κατά την περίοδο της θερινής σεζόν, αυξάνεται το ενδιαφέρον για β’ κατοικία.

Ως προς τις τιμές:

Για τις πολυτελείς κατοικίες, οι πωλήσεις ξεκινούν από τα 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ για τα διαμερίσματα που προσφέρουν και απόδοση σε όσους αποφασίσουν να επενδύσουν στο εντελώς νέο «προϊόν» για το εγχώριο real estate, οι τιμές ξεκινούν από τα 500 χιλ. ευρώ, ενώ η ετήσια σταθερή απόδοση για τα πρώτα πέντε χρόνια αντιστοιχεί σε ένα 4%. Στην προκειμένη περίπτωση ο επενδυτής κάνει χρήση του διαμερίσματος εκτός της υψηλής σεζόν και το ακίνητο διατίθεται για τους πελάτες του ξενοδοχείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here