Την Τετάρτη ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της έκθεσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, και όπως αναφέρεται στο ΧΡΗΜΑ WEEK, η κυβέρνηση επείγεται να κλείσει το θέμα για την πρώτη κατοικία/πλειστηριασμούς. Εάν το πετύχει και “τρέξει” και το θέμα του Ελληνικού (ένα…ΦΕΚ έχει μείνει) τότε ενδέχεται στο Eurogroup της μεθεπόμενης Δευτέρας (11 Μαρτίου) να εγκριθούν τα περίπου 1 δισ. που περιμένει η Αθήνα.

  • Ακολουθεί δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή 1 Μαρτίου η αξιολόγηση του ελληνικού outlook από την Moody’s. Θα δώσει τη μία βαθμίδα, σε Β2 από Β3, όπως προεξοφλούν οι περισσότεροι στην αγορά ή θα κάνει την έκπληξη; Τα στοιχήματα σας !
    Ωστόσο στο θέμα της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ.€, το τελευταίο διάστημα έχει εγερθεί θέμα από την πλευρά Ντράγκι, με τον Ιταλό να εμφανίζεται εξαιρετικά εκνευρισμένος με την κατάσταση “εμφυλίου” που διαμορφώνεται και πάλι στην Αθήνα, με αφορμή τις “επιθέσεις” Πολλάκη κατά Στουρνάρα.

Η εμπιστοσύνη του επικεφαλής της ΕΚΤ προς τον διοικητή της ΤτΕ είναι αμέριστη και είναι άξιον απορίας, πως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο το Μαξίμου επέλεξε να ξανά ανοίξει το θέμα Στουρνάρα. Η συμπεριφορά των κυβερνητικών έχει εξοργίσει την πλειονότητα των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας και μην αποκλείεται το ενδεχόμενο η Φρανκφούρτη να εμφανιστεί αρνητική στο θέμα της εκταμίευσης της δόσης.

  • Εκτός εάν την τελευταία στιγμή ο Γ. Στουρνάρας βάλει στην άκρη την πολεμική που του ασκείται από τους κυβερνητικούς και μεσολαβήσει στον σούπερ Μάριο και βάλει νερό στο κρασί του ο Ιταλός. 

Το επικίνδυνο για την Αθήνα; Εάν η δόση δεν εγκριθεί στις 11 Μαρτίου τότε πηγαίνει για τις 5 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here