Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Οι διαφωνίες δεν κρύβονται πλέον ανάμεσα στις απόψεις της Εθνικής και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΤΧΣ. Οι διαφωνίες δεν αφορούν μόνο τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν  στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Η προχθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Δ.Σ της Τράπεζας ανέδειξε μεγάλες αντιθέσεις και συγκρούσεις που δεν διευθετήθηκαν. Το Δ.Σ. δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού δεν ελήφθησαν ακριβώς αποφάσεις. Η Εθνική Τράπεζα που έχει συμφωνήσει με την ονοματολογία που το ΤΧΣ προτείνει για το Δ.Σ της Τράπεζας, επιζητεί και την έγκριση από το nomination committee, κάτι που τυπικά δύσκολα μπορεί να αρνηθεί το ΤΧΣ το οποίο ελέγχει το 40,3% και δεν αποκλείεται πάντως, να κατέβει με δική του πρόταση στη Γενική Συνέλευση μετόχων της Τράπεζας στις 31 Ιουλίου.

Tο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει προτείνει για την θέση του αντιπροέδρου την κα Αικατερίνη Μπερίτση, για Senior Independent Director (ανεξάρτητο μέλος στο ΔΣ) τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη, το στέλεχος του ΤΧΣ Αβραάμ Γούναρη ως μέλος του ΔΣ, καθώς και 2 ακόμη αλλοδαπούς τραπεζίτες, έναν άνδρα και μία γυναίκα ως μη εκτελεστικά μέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here