Περισσότερες από 40 οπτικοακουστικές παραγωγές, έχει προσελκύσει από τη λειτουργία του, το Μάρτιο του 2020, το Athens Film Office. Πρόκειται για παραγωγές μεσαίου αλλά και μεγάλου μεγέθους- σε πολλές από τις οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει μεγάλα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τους επιτελείς του Γραφείου Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών, που έρχεται να διευκολύνει τα γυρίσματά τους στο κέντρο και στις συνοικίες της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρθηκε χθές στο πλαίσιο της υπογραφής του μνημονίου για την στρατηγική συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και Δήμου Αθηναίων για την προσέλκυση κινηματογραφικού τουρισμού, ήδη για τη χρονιά που διανύουμε, στην πόλη έχουν επενδυθεί περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ από κινηματογραφικές παραγωγές, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος αναμένεται να ενδυναμώσει την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Η υπογραφή του μνημονίου έχει ως στόχο την προβολή της πρωτεύουσας στο εξωτερικό και την προσέλκυση τουρισμού μέσω των διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Οι κοινές δράσεις που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων εστιάζουν κυρίως σε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου και «καλλιεργούν» την Αθήνα ως κινηματογραφικό προορισμό, καθώς και σε σειρά ταξιδιών εξοικείωσης με φιλοξενούμενους ξένους παραγωγούς και εκπροσώπους διεθνών κινηματογραφικών studios, με σκοπό να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα του προορισμού.

Πολύ καλά είναι και τα νέα από τη Θεσσαλονίκη, αφού στην Κεντρική Μακεδονία θα αρχίσουν σε δύο εβδομάδες τα γυρίσματα παραγωγής του Χόλιγουντ για την κινηματογραφική ταινία Barracuda, με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας. Η παραγωγή είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ ενώ όλα τα γυρίσματα θα γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία. Οι ανακοινώσεις ήρθαν από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος συναντήθηκε με τον παραγωγό του Barracuda Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν, δηλώνοντας ότι η παραγωγή βρίσκεται στο στάδιο της ανίχνευσης τοποθεσίας,

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here