Η Alpha Services and Holdings θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2021, σήμερα Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, αντί της Πέμπτης 27 Μαΐου 2021 όπως είχε ανακοινωθεί.

Χθες Κυριακή, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου και η διοίκηση του Βασίλη Ψάλτη θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

• ώρα 09:30: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2021 και ενημέρωση για το ανανεωμένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου

• ώρα 11.00: Ενημέρωση αναλυτών και θεσμικών επενδυτών μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Alpha σπεύδει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου σήμερα ώστε απαντώντας στις ερωτήσεις των αναλυτών να παρουσιάσει -επιτέλους- πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, τις κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας που θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Η διοίκηση της Alpha Services & Holdings, επιδιώκει να πείσει την αγορά ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν γίνεται από ανάγκη αλλά έχει χαρακτήρα αναπτυξιακό γι’ αυτό και θα ανακοινωθεί ο στόχος χορήγησης νέων δανείων ύψους 5 δισ €.

Στο επικαιροποιημένο σχέδιο προβλέπεται διπλασιασμός του ύψους των δανείων που θα τιτλοποιηθούν και θα πωληθούν, με στόχο να διαμορφωθούν στα 7 δισ. ευρώ, από 3,3 δισ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί με τα αποτελέσματα του 2020…

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της Alpha Βank αποφάσισε να μην προχωρήσει σε reverse split της μετοχής, ενώ θα χορηγήσει προτιμησιακή μεταχείριση κατά την κατανομή σε όλους τους υφιστάμενους μετόχους – Έλληνες και ξένους – διατηρώντας έτσι, αμετάβλητο το ποσοστό που κατέχουν.
  • Η τιμή του 1 ευρώ αποτελεί το ελάχιστο όριο για την αύξηση, γιατί συνεπάγεται μία προσαρμοσμένη αξία PTBV στο 0,4x, ποσοστά στα οποία κινούνται σήμερα οι υπόλοιποι τραπεζικοί τίτλοι.
Με την βοήθεια των κεφαλαίων της αύξησης η Alpha Bank θα καταγράψει διψήφια ποσοστά κερδοφορίας σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας, ταυτόχρονα, περιορίσει σε μονοψήφιο ποσοστό τα «κόκκινα» δάνεια, η δίκαιη αποτίμηση θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 3,8 δισ. ευρώ (δηλαδή, αποτίμηση 0,7x PTBV), δημιουργώντας αξία για παλαιούς και νέους μετόχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here