Ενδείξεις για «στημένο» διαγωνισμό στην κατασκευή λυκείου στη Λαμία, διαθέτει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 7 Ιουνίου 2018 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 703/1977, από 13 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά δημοσίων έργων.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις συμμετείχαν σε συμφωνία ή/και εναρμονισμένη πρακτική με στόχο τη χειραγώγηση διαγωνισμού (με τον εκ των προτέρων καθορισμό αναδόχου, την υποβολή προσφορών κάλυψης ή την καταστολή υποβολής προσφορών) κατά παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 703/1977, όπως ίσχυε.

Η αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά δημοσίων έργων ξεκίνησε το 2011, έπειτα από ανώνυμη επιστολή αναφορικά με ενδείξεις νόθευσης διαγωνισμού με χειραγώγηση προσφορών και τον καθορισμό αναδόχου κατά τον δημόσιο διαγωνισμό για την δημοπράτηση του έργου «50ο  Ενιαίο Λύκειο Λαμίας» που είχε διεξαχθεί στις 14.03.2011 από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας (νυν Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας) και αφορούσε προϋπολογισμό έργου ύψους 8.000.000 ευρώ.

 

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here