Στη Βουλή έφτασε η αποκάλυψη του BANKS για τους 2.000 εκπαιδευτικούς που χάνουν τη δουλειά τους για 3 Ευρώ

0

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς  Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατέθεσε χθες το απόγευμα –μετά την αποκάλυψη του «Β»– ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθήνας Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης ζητώντας να τακτοποιηθεί η τυπική εκκρεμότητα που στέλνει στην ανεργία περισσότερους από 2.000 εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό στην Ειδική Αγωγή.

 

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής:

  • « εκατοντάδες οικογένειες τις τελευταίες ημέρες περνούν μία απίστευτη αγωνία καθώς για τρία (3) ευρώ εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο αντί να διοριστούν μετά από χρόνια προσφοράς και συλλογής ακαδημαϊκών προσόντων και επαγγελματικής εμπειρίας.»

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Τι ρύθμιση προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να καταβάλουν έστω και τώρα το παράβολο των τριών (3) ευρώ όσοι «παραπλανήθηκαν» και, ενώ το εξέδωσαν, η πληρωμή τους ποτέ δεν διεκπεραιώθηκε;
  2. Πόσο γρήγορα μπορεί να ρυθμιστεί το θέμα προκειμένου να μην καθυστερήσει η διαδικασία.

Η χθεσινή αποκάλυψη του «Β» για το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση όχι μόνον στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στη Βουλή. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που επωφελούνται από το «λάθος» του συστήματος – επομένως ανεβαίνουν πολλές θέσεις στην επετηρίδα- οι οποίοι απαιτούν να τηρηθεί ευλαβικά η διαδικασία και να αποκλειστούν οι 1.500 εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό.

Είναι ωστόσο προφανές ότι υπάρχει μια περίεργη έως ύποπτη «ατέλεια» του συστήματος υποβολής αιτήσεων η οποία απορρίπτει τις -κατά τα άλλα άρτιες- αιτήσεις εμπείρων καθηγητών, απλώς επειδή το σύστημα εμφανίζει ως μη καταβληθέν το παράβολο των 3 Ευρώ.

 Ο βουλευτής Βασίλειος Πέτρος Σπανάκης υπογραμμίζει το γεγονός ότι για 3 ευρώ κινδυνεύουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί να μείνουν στην ανεργία για τα επόμενα δύο χρόνια !!!

Σε περίπτωση που μείνουν τελικά εκτός λίστας, καταδικάζονται στην «άδικη» ανεργία εκπαιδευτικοί που τα προηγούμενα χρόνια ταξίδευαν χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους για να υπηρετήσουν την δημόσια εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η ειδική αγωγή θα αντλεί αναπληρωτές από την ίδια λίστα για τα επόμενα χρόνια και αυτό μεγεθύνει το πρόβλημα που έχει συμβεί!

Το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να επιλυθεί αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων με το ΑΣΕΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here