Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού της Alibaba σημείωσαν ισχυρή άνοδο στο 6,6% κατά το ντεμπούτο του ομίλου στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Τρίτη.

Πρόκειται για ένα ευοίωνο ξεκίνημα του κολοσσού σε μία περίοδο όπου η πρώην βρετανική αποικία πλήττεται από πολιτική αναταραχή.

Η μετοχή της Alibaba έκλεισε στις 187,60 δολάρια Χονγκ Κονγκ (23,96 δολάρια ΗΠΑ) έπειτα από συναλλαγές που άγγιξαν 189,50 δολ. Χονγκ Κονγκ. Η τιμή προσφοράς της ήταν 176 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Αυτή η προσφορά 500 εκατομμυρίων νέων μετοχών αύξησε πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια στη μεγαλύτερη εισαγωγή του Χονγκ Κονγκ από το 2010 – μια σπάνια ώθηση για την πόλη μετά από μήνες πολιτικών αναταραχών.Ο Charles Li, εκτελεστικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ έδωσε τα εύσημά του στην εταιρεία για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο. “Είμαι πολύ ευγνώμων που η Alibaba, μετά από πέντε χρόνια κατά τα οποία βρισκόταν μακριά, τελικά επέστρεψε στο σπίτι της. Είμαι επίσης ευγνώμων που επιλέγει να έρθει εδώ παρά τις δυσκολίες, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο Χονγκ Κονγκ”, δήλωσε ο Li.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here