Ύστερα από τη μίνι διάλλειμα στο μέσο της βδομάδας, οι  παγκόσμιες αγορές βιώνουν ξανά το sell-off με την Ασία παραδομένη στις διαθέσεις των traders, διευρύνοντας τις απώλειες της στο 10% και με την Κίνα προεξάρχουσα στο «χορό της πτώσης» με ποσοστό άνω του 4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν  προηγηθεί βαριές απώλειες στην Wall Street το βράδυ της Πέμπτης, με τον Dow Jones να χάνει 1.033 μονάδες βιώνοντας την δεύτερη χειρότερη ημέρα στην ιστορία του.

Στο ταμπλό, ο Nikkei έκλεισε με απώλειες 2,27%. Ο ιαπωνικός δείκτης έχει εισέλθει σε περιοχή διόρθωσης, καθώς μετρά απώλειες 12% από τα υψηλά του φέτος. Παράλληλα, ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε πτώση 0,89%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία κατέγραψε πτώση ύψους 1,1%.

Το μεγαλύτερο χτύπημα ωστόσο σήμερα δέχονται τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον κινεζικό Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να σημειώνει βουτιά 4,17%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 2,91%. Σε βαθύ κόκκινο και ο Kospi τη Νότια Κορέα που υποχωρεί κατά 1,82%, ενώ οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Ταϊβάν διαμορφώνονται στο 1,49%.

Σημειώνεται ότι στις διαθέσεις των πωλητών βρέθηκε χθες η Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 4,15%. Υπογραμμίζεται ότι ο βιομηχανικός δείκτης βρίσκεται σε περιοχή διόρθωσης. Παράλληλα, ο “δείκτης φόβου” VIX σημείωσε άλμα 24 μονάδων την Πέμπτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here