Δημήτρης Μαλλάς

Στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς smartphones για τον Δεκέμβριο και με βάση τα τεμάχια βρέθηκε η Huawei.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν στελέχη της ελληνικής θυγατρικής του κινεζικού κολοσσού, το μερίδιο της Huawei έφθασε τον τελευταίο μήνα του 2017 στο 24,7% Για το σύνολο του 2017 η κινεζική εταιρεία κατέλαβε τη δεύτερη θέση της αγοράς (με βάση τα τεμάχια) με μερίδιο που έφθασε στο 17,5%. Σημειωτέον πως το 2016 το μερίδιο αγοράς της Huawei ήταν στο 12%, ενώ είναι ενδιαφέρον ότι μόνο για τις συσκευές η αύξηση των εσόδων το 2017 εκτιμάται ότι ήταν της τάξεως του 40%.

Η κατάληψη της πρώτης θέσης -έστω και για ένα μήνα- αποτελεί ορόσημο για τη Huawei, οι άνθρωποι της οποίας δεν έχουν κρύψει ότι ο βασικός στόχος τους είναι να βρεθούν -και να παραμείνουν- στην κορυφή της αγοράς smartphones.

Όσον αφορά το 2018, ένας από τους βασικούς στόχους παραμένει η έμφαση στη μεσαία κατηγορία των συσκευών και δεν είναι τυχαίο ότι λανσάρει αυτή την περίοδο μία ακόμη συσκευή για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο λόγος για το Huawei P Smart, το οποίο έρχεται με τεχνικά χαρακτηριστικά που συναντάμε σε πιο ακριβά μοντέλα. Η συσκευή διαθέτει οθόνη 5,6 ιντσών, μνήμη 3GB, εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32GB, διπλή κάμερα και τιμή που διαμορφώνεται στα 249 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here