Γυναίκα επίτροπο στην ΕΕ επέλεξε ο ΠτΔ της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης ακολουθώντας το παράδειγμα της Κομισιόν που στο “τιμόνι” της πλέον βρίσκεται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Στέλλα Κυριακίδου θα είναι η νέα Επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο ΠτΔ επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και εισηγήθηκε όπως διοριστεί νέα επίτροπος από την Κ.Δ.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της Προεδρίας προς την κυρία Κυριακίδου, η οποία και αποδέχθηκε και απομένει τώρα η έγκριση της από την νέα Πρόεδρο της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου. Για την εξέλιξη ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ποια είναι η Στέλλα Κυριακίδου

Η Στέλλα Κυριακίδου είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ από το 2006 και Αντιπρόεδρος του κόμματος από το 2013. Είναι επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) από το 2012. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΚΣΣΕ, Αντιπρόεδρος, μέλος του Προεδρείου, Πρόεδρος Επιτροπών και εκπρόσωπος της ΚΣΣΕ στην Επιτροπή της Βενετίας. Διετέλεσε επίσης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη ΚΣΣΕ. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών του Κυπριακού Κοινοβουλίου, μέλος της Επιτροπής Υγείας της οποίας διετέλεσε αναπληρώτρια Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα υγείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ιδιαίτερα για την προσφορά της στα θέματα καρκίνου.  Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος των Συνδέσμων Europa Donna Κύπρου και Μωρά Θαύματα. Είναι ψυχολόγος και έχει εργαστεί στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας την περίοδο 1979 – 2006.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here