Τη λειτουργία νέας στάσης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στον Ισθμό της Κορίνθου θέλει να αιτηθεί ο Δήμος Επιδαύρου.

Το σκεπτικό στηρίζεται στο γεγονός ότι με την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που συνδέει την Αθήνα και την Κόρινθο, με επέκταση και στο Κιάτο και προς την Πάτρα, δεν υφίσταται σταθμός στον Ισθμό – Διώρυγα.

Ο νέος σταθμός κρίθηκε απαραίτητος, γιατί θα λειτουργεί ως τυπικός park & ride σταθμός στο κέντρο μιας ευρείας ζώνης επιρροής με υψηλή τουριστική ελκυστικότητα και οικιστική ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα σημείο που ενδιαφέρει τους κατοίκους του δήμου αλλά και όλους τους κατοίκους της Αργολίδας και των περιοχών που εξυπηρετούνται με το ΚΤΕΛ Ισθμού,  καθώς και τους κατοίκους και επισκέπτες του Λουτρακίου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λουτρακίου έχει λάβει επίσης σχετική απόφαση για τη λειτουργία σταθμού . Ο νέος σταθμός  επί της κυρίας γραμμής Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, με προτεινόμενη ονομασία Ισθμός – Διώρυγα, θα λειτουργεί ως τοπικός σιδηροδρομικός κόμβος,  θα εξασφαλίζει την μετεπιβίβαση στα αρτηριακά δρομολόγια ΚΤΕΛ δημιουργώντας έναν συγκοινωνιακό κόμβο λεωφορείων και τρένων, ενώ θα συνδέει απευθείας την περιοχή με την Αθήνα και το αεροδρόμιο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here