Στο Panel ΙΙ του DBFO23, με θέμα «Τα startups και το Fintech οικοσύστημα» και με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαλλά, ο κ. Μάνος Μακρομάλλης, Πρόεδρος ΣΕΚΕΕ, Δ/νων Σύμβουλος Excelon, ανέφερε ότι η Excelon αποτελεί ένα από τα λίγα ελληνικά startups στον τομέα fintech. Φέρνει κοντά τον κόσμο του ηλεκτρονικού χρήματος και των ψηφιακών νομισμάτων. Ο πελάτης της Excelon κατέχει το ψηφιακό του νόμισμα, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα του ανταλλακτηρίου. Όπως επεσήμανε, «Tο πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι το loyalty. Στο δικό μας blockchain, υπάρχει το δικό μας ψηφιακό νόμισμα επιβράβευσης, το excelon coin. Αυτό μας δίνει μια μοναδικότητα, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Η εφαρμογή μας απευθύνεται σε όλη την Ευρώπη. Διατίθεται σε app και web version. Στο επόμενο διάστημα κτίζουμε και άλλες υπηρεσίες σε αυτό το σύστημα. Μέσα από την εφαρμογή μπορεί ο πελάτης να έχει πρόσβαση σε όλα τα assets».

Ο ίδιος σημείωσε ότι το κομμάτι του blockchain αποτελεί πολύ σημαντική τεχνολογία. Το άλλο είναι το κομμάτι του ΑΙ και το τρίτο είναι ο μηχανισμός συλλογής data, με τον οποίο δημιουργούνται προσωποποιημένες υπηρεσίες. Όπως τόνισε, «Έρχεται η generation Ζ και κατόπιν η Α, που απαιτούν πλήρη προσωποποίηση».

Ο κ. Αιμίλιος Μάρκου, Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής, Hellas Direct, ανέφερε ότι η εταιρεία του έχει ήδη 1 εκατ. καταναλωτές σε 3 χώρες. «Τα τελευταία χρόνια πετύχαμε όλο το mobility οικοσύστημα σε αυτό τον τομέα να μπορεία να περνάει από εμάς. Δηλαδή, αφού έχουμε την ασφάλιση, να μπορούν να πληρώνονται και τέλη κυκλοφορίας, χρηματοδοτήσεις και άλλα», ανέφερε ο κ. Μάρκου.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε, «Το πρόβλημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ότι μας λείπουν 34 δισ. για την ανανέωση του στόλου και άλλα τόσα για τα σπίτια. Πώς θα περάσει αυτό από τους φορείς χρηματοδότσης στον καταναλωτή; Ουσιαστικά το bankassurance θα γίνει assurance bank.

Δεν έχουμε πολλά assets. Το θέμα είναι πώς θα κάνουμε την ανανέωση αυτών των assets». Σε ό,τι αφορά την Hellas Direct, ανέφερε ότι ξεκινήσαμε από το πουθενά και είμαστε πλέον Νο 5 στην Ελλάδα με στόχο να πάμε σε 4-5 χώρες ακόμα. Θέλουμε να είμαστε ο Νο 1 mobility player στις χώρες που θα δραστηριοποιούμαστε.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here