της Ελενας Ερμείδου

Στα σκαριά βρίσκεται η ίδρυση νέου Επαγγελματικού Ταμείου (ΤΕΑ) για το Agency και τους Διαμεσολαβούντες από την Interamerican. H είδηση αυτή βγήκε χτες βράδυ στην διάρκεια της βράβευσης των καλυτέρων σκόρερ των πωλήσεων της Interamerican. Μιλώντας για τις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις του κλάδου ασφαλειών ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing Τάσος Ηλιακόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο δεύτερος πυλώνας, τα Επαγγελματικά Ταμεία είναι η μόνη διέξοδος στον μέσο πολίτη από την υψηλή φορολογία, μέσω των φορολογικών κινήτρων.

Ο τομέας της υγείας και των συντάξεων, σύμφωνα με τις εξελίξεις θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη. «Στην υγεία», είπε ο Τ. Ηλιακόπουλος «αλλάζουν τα πράγματα, τίποτα σε λίγα χρόνια δεν θα είναι το ίδιο με σήμερα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας», υπογραμμίζοντας ότι «5 δισεκατομμύρια χαλάμε σε out of the pocket, 1300 ευρώ το χρόνο το μέσο νοικοκυριά», και συμπληρώνοντας ότι «η δημόσια περίθαλψη υγείας έχει γίνει συμπληρωματική της ιδιωτικής περίθαλψης υγείας».

Πρόκληση και ευκαιρία σύμφωνα με τον Τ. Ηλιακόπουλο είναι η τεχνολογία η οποία απουσιάζει από τις ασφάλειες για την ώρα. Internet of Things, Big Data αποτελεί πλέον το κλειδί ανάπτυξης ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων.

Επίσης, το νομικό πλαίσιο είναι μοναδική ευκαιρία για την αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς οτιδήποτε έρχεται προς ρύθμιση της αγοράς, την αναβαθμίζει, εκσυγχρονίζει και εξυγιαίνει.

«Κοινός παρονομαστής για όλα αυτά είναι ο πελάτης», ο οποίος πλέον, ο ίδιος τόνισε ότι από τον διαμεσολαβητή, σύμβουλο δεν ζητά την πώληση, θέλει την συμβουλή του και εξατομικευμένες λύσεις. Ως εκ τούτου και η Interamerican «από τον Σεπτέμβριο δεν θα πουλά προϊόντα θα πουλά καλύψεις» και ο πελάτης είναι αυτός που θα κρίνει αν η αγορά έχει δώσει απαντήσεις στις ανάγκες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here