Οριακές μεταβολές σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β’ τριμήνου μεγάλων εταιρειών, που θα μπορούσαν να αρχίσουν παρέχουν ενδείξεις σχετικά με το αν τα θεμελιώδη εταιρικά μεγέθη είναι αρκετά ισχυρά ώστε να αντισταθμίσουν την αβεβαιότητα γύρω από τα ζητήματα του εμπορίου και άλλα ενδεχόμενα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο 7 μονάδες, του S&P υποχωρούν οριακά κατά 0,75 μονάδες και του Nasdaq είναι σχεδόν αμετάβλητα. Πάντως οι δείκτες φαίνεται πως οδεύουν σε ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη.

Η JP Morgan Chase & Co ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά.

Aντίθετα, υποχώρησαν τα κέρδη β΄ τριμήνου της Wells Fargo & Co, καθώς μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες συνεχίζει να ψάχνει για ανάπτυξη προσπαθώντας παράλληλα να αφήσει πίσω της τα ρυθμιστικά προβλήματα.

Επίσης, υψηλότερα έσοδα και κέρδη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ανακοίνωσε η Citigroup, αν και τα έσοδα ήταν λίγο χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν τον Ιούνιο οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία πτώση έρχεται μετά από μια κατακόρυφη άνοδο το Μάιο. Οι εκτιμήσεις έκαναν  λόγο για αμετάβλητο δείκτη τιμών εισαγωγών.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here