Ανοιχτά της χώρας των Σφακίων στη νότια Κρήτη αγκυροβόλησε το τεράστιο και υπερπολυτελές γιοτ ενός από τους πιο ισχυρούς Έλληνες εφοπλιστές.

Πρόκειται για το mega- yacht «Dream», όπου σύμφωνα με το Flashnews.gr ανήκει σε έναν από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας διεθνώς αλλά και του real estate, τον Γιώργο Προκοπίου, ιδιοκτήτη της Dynacom (διαθέτει στόλο με περισσότερα από 60 τάνκερ), της Dynagas LNG Partners και της Sea Traders.

Το μέγεθος και μόνο του γιοτ προκαλεί δέος, καθώς προσεγγίζει τα 106 μ. και είναι το 36ο σε μέγεθος στον κόσμο γιοτ.

Διαθέτει, μεταξύ άλλων, έξι ντεκ, πισίνα, spa, γυμναστήρια, business και diving centre, 22 καμπίνες ικανές να φιλοξενήσουν 44 άτομα ενώ στο πέμπτο ντεκ την παράσταση κλέβει η σουίτα του ιδιοκτήτη με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Ναυπηγήθηκε το 1997, σε τουρκική γιάρδα. Ονομαζόταν «TDI Karadeniz» και πλοιοκτήτρια εταιρεία ήταν η Turkish Maritime Lines. Εκανε κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Είχε μήκος 93 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 180 επιβατών. Στο mega yacht έχουν τοποθετηθεί υπερσύγχρονα συστήματα ώστε να μπορεί να ταξιδεύει χωρίς κραδασμούς ακόμη κι όταν υπάρχει θαλασσοταραχή. Το interior design ανέλαβαν οι Simone Ciarmoli και Miguel Queda. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του γιοτ όπως μάρμαρα, ανοξείδωτος χάλυβας, γυαλί και δέρμα, ενδυναμώνουν την αίσθηση της απλής πολυτέλειας που ήθελαν οι ιδιοκτήτες στο γιοτ τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here