Γράφει η «ξενοδόχος»

 

  •  «Αυξάνουμε την αεροπορική μας χωρητικότητα προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, γιατί πιστεύουμε σε αυτή την Περιφέρεια: Από τις 203.000 αεροπορικές θέσεις του 2019, στις 379.000 το 2022 (αύξηση 87%) και από αυτές στις 410.000 για την επόμενη χρονιά, το 2023, στη διάθεση των επισκεπτών του Νοτίου Αιγαίου».

Το νέο έρχεται από τον βρετανικό όμιλο της Jet2 και τους επιτελείς της με τους οποίους συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Πρόκειται για μία πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη για την επόμενη τουριστική περίοδο, αφού μετά την πολύ δυνατή χρονιά του 2022, που σημείωσε 87% αύξηση στις αεροπορικές θέσεις σε σχέση με την χρονιά ορόσημο του 2019, η εταιρεία ανανεώνει και ενισχύει την ψήφο εμπιστοσύνης της σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με περαιτέρω αύξηση 10% για την επόμενη χρονιά, κόντρα σε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη που συνδέεται με τις δυσκολίες στο διεθνές περιβάλλον, όπως η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις.

Από πλευράς της JET2 στη συνάντηση ήταν η επικεφαλής του κλάδου Αεροδρομίων και Τουριστικών Οργανισμών του ομίλου, Janice Mather, μαζί με την ομάδα της, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στο σχέδιο διαχείρισης που βρήκαν σε εφαρμογή οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι πελάτες τους στα νησιά την περίοδο της πανδημίας, τα πρωτόκολλα, την εκπαίδευση σε αυτά του προσωπικού, τα ξενοδοχεία καραντίνας κ.τ.λ..

 

O εισηγμένος βρετανικός όμιλος, με την Jet2holidays και την Jet2.com, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εγγεγραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξήσει ήδη τις προγραμματιζόμενες συνδέσεις του και για το χειμώνα του 2022/2023 για τη χώρα μας με πτήσεις προς την ελληνική πρωτεύουσα.