Ένοχους έκρινε η Θέμιδα τους 13 κατηγορούμενους για τα υπερκοστολογημένα ορθοπεδικά είδη της εταιρείας De Puy, επιβάλλοντας ποινές από τρία έτη φυλάκισης μέχρι 9 έτη κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους – ενόχους δύο ελαφρυντικά, τον σύννομο πρότερο βίο και  στην καλή συμπεριφορά  για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την τέλεση της πράξης.

Σημειώνεται  ότι στους γιατρούς που καταδικάστηκαν επιβλήθηκε ποινή φυλάκιση τεσσάρων ετών  μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, ενώ για όλους τους κατηγορούμενους αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Άξιο λόγου είναι ότι κατηγορούμενοι είχαν απαλλαγεί από την κατηγορία της δωροδοκίας λόγω του γεγονότος ότι με τη μακρά αποδεικτική διαδικασίας τα αδικήματα παραγράφηκαν.

Ωστόσο, κατά περίσταση κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στελέχη της βρετανικής εταιρίας, πασίγνωστοι γιατροί και στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DEPUY.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here