Συμφωνία για την εξαγορά της Pepper European Servicing (PES) από τον Όμιλο Pepper με προκαταβολή ύψους 165 εκατ. Ευρώ (266 εκατ. AUD) και επιπρόσθετο τίμημα 35 εκατ. ευρώ (56 εκατ. δολάρια Αυστραλίας) μετά την επίτευξη προκαθορισμένων οροσήμων ανάπτυξης υπέγραψε ο όμιλος Link.

Η PES παρέχει ολοκληρωμένη (end-to-end) διαχείριση δανείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, καλύπτοντας τόσο το τμήμα της αγοράς που αφορά σε στεγαστικά όσο και σε επαγγελματικά ακίνητα με ισχυρές «θέσεις» στην αγορά και μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες της σε Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο.

Η εξαγορά θα προσδώσει άμεση ώθηση στον τομέα Διαχείρισης Τραπεζικών Δραστηριοτήτων και Πιστώσεων (BCM) του Ομίλου Link στις υπάρχουσες, αλλά και σε νέες αγορές.

Με έδρα το Λονδίνο, η PES διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας περίπου 40 δισ. Ευρώ και απασχολεί μία ομάδα 880 έμπειρων στελεχών η οποία παρέχει μια ολοκληρωμένη βάση διαχείρισης δανείων και κάθε είδους παγίου.  Η δραστηριότητα αυτή ευθυγραμμίζεται με τον τομέα Διαχείρισης Τραπεζικών Δραστηριοτήτων και Πιστώσεων (BCM) του Ομίλου Link, πάνω σε υπηρεσίες δανειοδότησης, bank outsourcing, καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης εξυπηρετούμενων και μη δανείων.

H εξαγορά δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες που παρέχονται σε πελάτες στεγαστικών και επαγγελματικών ακινήτων που εξυπηρετούνται από την PES, των οποίων οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα σημεία επαφής παραμένουν τα ίδια.

Η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης εντός του β’ εξαμήνου του 2020. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η PES θα ενσωματωθεί πλήρως στον τομέα Διαχείρισης Τραπεζικών Δραστηριοτήτων και Πιστώσεων του Ομίλου Link. Ο συνδυασμός αυτός θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αξίας περίπου € 130 δισεκατομμυρίων και θα απασχολεί πάνω από 1.800 έμπειρα στελέχη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here