Αρνητικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τελευταία από την μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc, γεγονός που επηρέασε καταλυτικά στην ραγδαία πτώση της μετοχής της.

Ειδικότερα, η Alphabet Inc δημοσιοποίησε τα χειρότερα οικονομικά αποτελέσματά της από το 2015, για το τέταρτο τρίμηνο του 2019, με συνέπεια την μείωση της τιμής των μετοχών της κατά περίπου 5%, υπερκαλύπτοντας την ανακοίνωση -για πρώτη φορά- των διαφημιστικών εσόδων του Youtube.

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες (cloud service) της Google αυξήθηκαν κατά 53% στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το ίδιο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από τις διαφημίσεις στο Youtube αυξήθηκαν κατά 31% στα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπρόσθετα, το Youtube είχε έσοδα 750 εκατομμυρίων από συνδρομές και άλλες μη διαφημιστικές δραστηριότητες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alphabet Σουντάρ Πιχάι.

Η Google μέσω της μηχανής αναζήτησης, αλλά και περιουσιακά στοιχεία όπως το YouTube αποτέλεσε τον μεγαλύτερο διαφημιστικό πόλο του διαδικτύου για μία δεκαετία, ενώ τον προηγούμενο μήνα κατέλαβε την τέταρτη θέση, με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here