Ένα ακόμα επικερδές deal πέτυχε η United Maritime Corporation  συμφερόντων του εφοπλιστή Σταμάτη Τσαντάνη.

Πρόκειται για την πώληση δύο Aframax δεξαμενόπλοιων μεταφοράς πετρελαίου, που είχε αγοράσει τον Ιούλιο του 2022, το M/V Bluesea και το M/V Parosea, χωρητικότητας 114,000 dwt τόνων έκαστο, που πωλήθηκαν στην προνομιακή τιμή πώλησης των $62,3 εκατ.δολαρίων.
Η παράδοση στους νέους ιδιοκτήτες τους αναμένεται εντός του τέταρτου τριμήνου του 2022. Επίσης, η Εταιρεία παρέλαβε τα δύο εναπομείναντα LR2 δεξαμενόπλοια. Το πρώτο product τάνκερ μετονομάστηκε M/T Minoansea και έχει χωρητικότητα 109,000 dwt τόνων και το δεύτερο M/T Epanastasea με χωρητικότητα 109,600 dwt τόνων. Ναυπηγήθηκαν και τα δύο το 2008 στην Κίνα.
Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε: «Ανακοινώνουμε την κερδοφόρα πώληση των δύο δεξαμενόπλοιων σε τιμή που ξεπερνά το 150% της τιμής αγοράς τους μόλις 3 μήνες πριν. Το κέρδος από την πώληση αντιπροσωπεύει το 125%της κεφαλαιοποίησης της Εταιρείας. Επίσης, η παραλαβή των δύο LR2 δεξαμενόπλοιων πραγματοποιήθηκε την πλέον κατάλληλη στιγμή κεφαλαιοποιώντας τα ιστορικά υψηλά επίπεδα της αντίστοιχης αγοράς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here