Για τις νέες συνθήκες, όσα συνέβησαν το 2020,το Ταμείο Ανάκαμψης και την λειτουργάι του ελληνικού Χρηματιστηρίου μίλησε ο Σπυρίδων Κυρίτσης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) στα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2020».
«Όλοι οι συντελεστές της αγοράς και οι αρμόδιοι φορείς καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στην πανδημία να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ώστε να λειτουργεί η αγορά κανονικά. Νομίζω ότι όλοι έχουν την αίσθηση ότι δεν άλλαξε τίποτα στη λειτουργία (εκκαθάριση διαπραγμάτευση κτλ)», σημείωσε.
Αλλάχθηκαν συστήματα, μηχανήματα εγκαταστάσεις και καλύψαμε πολλές εργατοώρες. Όλοι στην αγορά λειτουργούμε με ένα μοντέλο που ίσως θα το ακολουθήσουμε και στο μέλλον. Για τα δρώμενα του 2020, σε θεσμικό επίπεδο μετά από πολλά χρόνια, διατυπώθηκαν ουσιαστικές προτάσεις για την αναβάθμιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς», υπογράμμισε.
«Είμαστε αισιόδοξοι για αποτελέσματα. Σημαντικό επίσης είναι το εξής στοιχείο: Το ταμείο ανάκαμψης. Η ελληνική κεφαλαιαγορά θα έχει οφέλη από την ενεργοποίηση περί τα τέλη 2021. Κάποια κονδύλια θα διοχετευθούν σε συγκεκριμένους τομείς, όποτε οι εταιρείες θα έχουν το ερέθισμα να αναδείξουν την ταυτότητα τους μέσα από την ελληνική κεφαλαιαγορά. Θα πρέπει, όμως, να δούμε και νέες εισαγωγές και δημόσιες εγγραφές στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η αγορά ομολόγων πάει πολύ καλά. Είναι χρήσιμο, ωστόσο, να χουμε νέες εισαγωγές,  να μπουν κι άλλες εταιρείες στο χρηματιστήριο»

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεχωρίζουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις με την συμμετοχή σημαντικών στελεχών του επιχειρηματικού τομέα και εκπροσώπων φορέων, οι οποίοι θα θα δώσουν από διάφορες οπτικές γωνίες έγκυρη ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης της.

Τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ», αναγνωρισμένα από την επιχειρηματική κοινότητα ως ένας θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών,  φέτος περιλαμβάνουν 19 επιμέρους κατηγορίες, στις οποίες θα απονεμηθούν συνολικά 55 βραβεία. Επίσης, για τις κατηγορίες «Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών» και «Manager of the Year» θα δοθούν 2 τιμητικές διακρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here