Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τον Οδηγό Συναλλαγών Καφέ Specialty 2020 που συντάχθηκε από την αρμόδια ερευνητική  ομάδα του Παν. Emory με τη συνδρομή δεκάδων brands παγκοσμίως που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, σχετικά με την τιμολόγηση του πράσινου καφέ την αγορά.

Συνολικά, ο Οδηγός κατέδειξε μια πτώση στις μέσες free on board τιμές (FOB) από 2,75 $ ανά λίβρα το έτος 2018/19 σε 2,60 $ το 2019/20. Η πτώση αποδόθηκε στην μετατόπιση της αγοράς από τους υψηλής ποιότητας «φανταχτερούς» καφέδες σε πιο specialty καφέδες, υψηλότερου όγκου και χαμηλότερης βαθμολογίας.

Ο Οδηγός 2020 συνοψίζει δεδομένα από περίπου 51.000 συμβόλαια αγοράς πράσινου καφέ, όπως υποβλήθηκαν από μια ομάδα 81 εταιρειών – εθελοντών που παρείχαν τα δεδομένα τους, μεταξύ άλλων roasters, εισαγωγέων, εξαγωγικών συνεταιρισμών και παραγωγών.

Με επίκεντρο τον specialty καφέ, τα συμβόλαια αντανακλούν συλλογικά την πώληση πάνω από 1 δισ. λιβρών καφέ, με τιμή FOB άνω των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του specialty καφέ πιστεύουν ότι η εξαιρετική ποιότητα οδηγεί αναγκαστικά σε αυξημένες τιμές.

Περισσότερα στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here