Μέσω μιας σύγχρονης πλατφόρμας επικοινωνίας της εταιρείας Frequentis, η Space Hellas, θα βελτιστοποιήσει την εργασία των χειριστών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποστηρίζοντας την έρευνα και διάσωση και τη θαλάσσια επικοινωνία, καθώς και τις Υπηρεσίες Κίνησης Σκαφών και Συστημάτων Παράκτιας Παρακολούθησης.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ανέθεσε μετά από διαγωνισμό στη Space Hellas την υλοποίηση του έργου “Προμήθεια συστήματος επικοινωνιών για την έρευνα & διάσωση και την Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας”, με τη συγχρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (πόροι του Ταμείου Συνοχής) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Space Hellas επέλεξε να προσφέρει στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή μια λύση τελευταίας τεχνολογίας σε συνεργασία με τον κατασκευαστικό οίκο Frequentis, με σκοπό να παράσχει ένα ενοποιημένο σύστημα επικοινωνίας για την βελτίωση της έρευνας και διάσωσης, καθώς και της θαλάσσιας ασφάλειας. Ο μοναδικός σχεδιασμός της λύσης παρέχει ολοκληρωμένη βελτιστοποίηση της ροής εργασιών, του χειρισμού της καθημερινής εργασίας των χρηστών και επιτρέπει τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων. Το σύστημα θα εγκατασταθεί στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Πειραιά και στον Παράκτιο Σταθμό Ραδιοεπικοινωνιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Ασπρόπυργο.

Η ακτογραμμή της Ελλάδας εκτείνεται σε 13.000 χλμ και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή είναι υπεύθυνο για την έρευνα και διάσωση, τη θαλάσσια ασφάλεια και την επιβολή του νόμου στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων της αποφυγής της ρύπανσης των θαλάσσιων υδάτων, της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών. Το έργο συμπεριλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος επικοινωνίας του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), του Κέντρου Επιχειρήσεων και του Παράκτιου Σταθμού Ραδιοεπικοινωνιών στον Ασπρόπυργο). Κατά τη διάρκεια της εγγυημένης περιόδου λειτουργίας του συστήματος παρέχεται επίσης, οκταετής συντήρηση.

Το σύστημα βασίζεται στην πλατφόρμα MarTRX για τη θαλάσσια επικοινωνία και επεξεργασία πληροφοριών της Frequentis, μια ολοκληρωμένη λύση κέντρου θαλάσσιου ελέγχου επόμενης γενιάς που εξορθολογίζει όλες τις ροές επικοινωνίας και τα χρήσιμα στοιχεία σε μια συνεπή διασύνδεση χρήστη, που εμφανίζεται εύκολα στον χειριστή. Αυτό απλοποιεί τη σύνθετη λήψη αποφάσεων, ακόμη και σε καταστάσεις υπό πίεση, καθοδηγώντας τους χειριστές μέσω καθιερωμένων ροών εργασίας, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες που πιθανότατα χρειάζονται σε κάθε στάδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here