Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την μεγάλη σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝεπισήμως διαψεύδεται κάθε επαφή και συζήτηση– δεν τον σταμάτησε.

Ο επιχειρηματίας επενδυτής Σπύρος Θεοδωρόπουλος συνεχίζει να αξιοποιεί τα έσοδα του από την πώληση της Chipita στην Mondelez για να χτίσει έναν νέο μεγάλο όμιλο τροφίμων.

  • Την περασμένη Πέμπτη ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μαζί με το fund EOS Capital Partners που διαχειρίζεται ο Απόστολος Ταμβακάκης ήρθαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας «Ελληνικοί Χυμοί ΑΕ» που βρίσκεται στη Λάρισα.
  • Στην αλλαντοβιομηχανία «ΝΙΚΑΣ» ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος.
  • Έχει αποκτήσει το 21,5% της ΜΕΒΓΑΛ.
  • Από το 2012 , δραστηριοποιείται και στην υδροπονική καλλιέργεια ντομάτας μέσω της Wonderplant.

Επόμενη επενδυτική κίνηση είναι η συμμετοχή του Σπ. Θεοδωρόπουλου, στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών «ΕΔΕΣΜΑ» και «ΚΡΕΜΕΛ»  οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αντικείμενο συγγενές με αυτό της αλλαντοβιομηχανίας «ΝΙΚΑΣ».

  • Η βιομηχανία ΕΔΕΣΜΑ παράγει αλλαντικά, έτοιμα φαγητά, σαλάτες και τυροκομικά προϊόντα.
  • Η ΚΡΕΜΕΛ παράγει εδέσματα γιαουρτιού, spreads, εδέσματα σε άλμη, τηγμένα τυριά, φυτικά «τυριά», υποκατάστατα τυριού και μέλι.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, το 2020 η «ΕΔΕΣΜΑ» είχε κύκλο εργασιών 43,03 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 505.880 ευρώ. Η θυγατρική εταιρεία  η «ΑΜΒΡΟΣΙΑ», είχε τζίρο 11 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 123.779 ευρώ.

  • Η ΚΡΕΜΕΛ με επικεφαλής τον Νίκο Παπαστεφανάκη δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων από το 1990 και διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης.

Το 2020 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 16,08 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη σε 3,6 εκατ. ευρώ ενώ το περιθώριο EBITDA εκτοξεύτηκε στο 22,54% από 10,66% το 2019.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ