Του Ιωάννη Κανταρτζή

Το future του S&P 500 πήρε μια πτωτική στροφή στη χθεσινή συνεδρία και φαίνεται ότι οι αντιστάσεις που σημειώσαμε κοντά στις 2.950 / 2.960 μονάδες, έχουν λειτουργήσει.

Υπάρχει πολλή «συμφόρηση» σε αυτές τις περιοχές και χθες στράφηκαν προς τα κάτω, αναζητώντας τα πρώτα στηρίγματα στις 2.880 / 2.890 μονάδες, καταλήγοντας τελικά σε διάτρηση του ορίου αυτού.

Χθες είπαμε ότι δεν θα αργούσαν να σπάσουν αυτό το πλευρικό εύρος και ότι πιθανότατα αυτό θα γινόταν προς τα κάτω.

Τώρα που η περιοχή των 2.890 / 2.923 μονάδων μετατρέπεται σε όριο αντίστασης, είναι απαραίτητο να κλείσετε τις μακροπρόθεσμες θέσεις. Έχουμε τα πρώτα στηρίγματα τώρα στις 2.770 / 2.800 μονάδες.

Το Nasdaq σχημάτισε επίσης ένα ανώτατο όριο χθες παρά την αντοχή του τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά γύρισε αφήνοντας ένα σημαντικό διπλό ανώτατο όριο στις 9.300 μονάδες, καθώς και ο Dow Jones που έχει επίσης ένα βραχυπρόθεσμο ανώτατο όριο στις 24.400 μονάδες.

Έχουμε πολύ «χαρτί» στην κορυφή στους περισσότερους δείκτες και προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος μακροπρόθεσμης τοποθέτησης σε κανέναν από αυτούς, έως ότου σπάσουν την αντίσταση προς τα επάνω.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here