Συνεχίζεται ο ενδοεταιρικός πόλεμος στην Easyjet, με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, που κατέχει το 34% των μετοχών, να εξαπολύει μύδρους κατά των τακτικών επέκτασης της εταιρείας που ακολουθούνται εν μέσω κρίσης.

Ο κ. Χατζηιωάννου βάζει στο στόχαστρο τη συμφωνία με την Airbus, κατηγορώντας τον κατασκευαστή αεροσκαφών ακόμη και για δωροδοκία.

Παράλληλα, δηλώνει πρόθυμος να δώσει αμοιβή από… την τσέπη του 5 εκατ. λιρών σε όποιον παράσχει χρήσιμες πληροφορίες «που θα επιτρέψουν την ακύρωση της παραγγελίας 107 επιπλέον αεροσκαφών της Airbus».

Η παραγγελία αφορά σε 107 αεροσκάφη για την easyjet, συνολικού κόστους £4.500.000.000 που η easyJet, σύμφωνα με τον κ. Χατζηιωάννου αδυνατεί να πληρώσει.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, «όποιος διαθέτει σχετικές πληροφορίες μπορεί να στείλει e-mail με πλήρη εμπιστευτικότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση easyJet-airbus-scandal@stelios.com και ο Sir Στέλιος θα αξιολογήσει τις πληροφορίες».

Η σχετική ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, ήδη από τις αρχές Απριλίου σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά νέων αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet.

Τότε, ο ιδρυτής της easyJet σημείωνε ότι αν διατηρηθεί η υποχρέωση για την πληρωμή των 4,5 δις. στερλινών στην Airbus, τότε η εταιρεία θα μείνει χωρίς χρήματα περί τον Αύγουστο του 2020, ίσως και νωρίτερα. «Η καταγγελία της σύμβασης με την Airbus αποτελεί τη μόνη δυνατότητα που έχουν οι σημερινοί μέτοχοι να διατηρήσουν την όποια αξία των μετοχών τους», ανέφερε.

Διαβάστε παρακάτω τη νέα ανακοίνωση

200512165214_Announcement_Sir_Stelios_Hajiioannou_easyJet_Airbus1

Διαβάστε επίσης:

Eπανέρχεται ο Στ. Χατζηιωάννου προειδοποιώντας με μηνύσεις κατά στελεχών της easyjet

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here