Αίσθηση και πληθώρα συζητήσεων προκάλεσε η είδηση ότι πλούσιο Αμερικανοί ζητούν να φορολογηθούν… παραπάνω για το καλό της αστερόεσσας.

Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος George Soros και μέλη των οικογενειών Gund και Pritzker συγκαταλέγονται μεταξύ των πλουσιότερων ηγετών του επιχειρηματικού κόσμου που έχουν υπογράψει μια επιστολή μέσω της οποίας ζητούν να επιβληθεί νέος φόρος στις μεγάλες περιουσίες.

Ο Soros και οι άλλοι υπογράφοντες ισχυρίζονται ότι ένας φόρος της τάξεως των 2 σεντς σε περιουσιακά στοιχεία άνω των $50 εκατ. και ένας πρόσθετος φόρος 1 σεντ σε περιουσιακά στοιχεία άνω του $1 δισ., θα μπορούσε να δημιουργήσει φορολογικά έσοδα ύψους $3 τρισ. σε δέκα χρόνια.

Η επιστολή απευθυνόταν στους “Υποψήφιους Προέδρους του 2020” και υποστηρίζει ότι “η Αμερική έχει ηθική και οικονομική ευθύνη να φορολογήσει περισσότερο τον πλούτο μας. Ένα φόρος περιουσίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στη βελτίωση της οικονομίας, στη βελτίωση του κλάδου της υγείας, στη δημιουργία ευκαιριών και στην ενίσχυση των δημοκρατικών ελευθεριών. Η καθιέρωση ενός φόρου περιουσίας είναι προς το συμφέρον της δημοκρατίας μας”, λένε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here