Τη συνεργασία του Χρηματιστηρίου με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συμβούλων Ανταγωνιστικότητας και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για τη δημιουργία πλατφόρμας που θα επιδιώξει να διευκολύνει την πρόσβαση στην χρηματοδότηση καινοτόμων εταιρειών πρόκειται να ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης.

Τα μηνύματα από ξένους fund managers στο πρόσφατο Investment Forum στις ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικά. Χρηματιστηριακές εταιρείες του εξωτερικού προσέγγισαν Έλληνες επιχειρηματίες εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την επικείμενη δραστηριοποίησή τους στα ενεργειακά παράγωγα.

Μιλώντας για την εγχώρια αγορά ομολόγων ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης επεσήμανε την ανάγκη φορολογικής ρύθμισης για τα εισηγμένα ομόλογα, μία κίνηση που όπως τόνισε δεν έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά προσφέρει σημαντικά οφέλη στους συναλλασσόμενους. Δήλωσε πως έχει έρθει η ώρα που αξιολογείται από τους asset managers η δημιουργία ενός ETF ομολογιακών εκδόσεων, ενώ χαρακτήρισε κατάλληλη τη χρονική στιγμή για την ανάπτυξη της αγοράς των Project Bonds.

Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίων Αθηνών στη συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική αναφέρθηκε στην σημασία της εταιρικής διακυβέρνησης, όπως αναδείχθηκε και από την υπόθεση FOLLI FOLLIE, στις κινήσεις του θέμα αυτού από το χρηματιστήριο, αλλά και στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που ζητούσε επί χρόνια η ΕΧΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here