Νέα έρευνα δείχνει ότι ο νέος ιός υπήρχε στη Γαλλία τουλάχιστον από το Δεκέμβριο! Το γεγονός ενισχύει εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι κινεζικές αρχές ενημέρωσαν με μεγάλη καθυστέρηση για τον κοροναϊό.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science και αφορά την περίπτωση ενός 42χρονου ασθενή, γεννημένου στην Αλγερία, οποίος εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Paris Seine-Saint-Denis στις 27 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, ένα μήνα περίπου πριν την επίσημη καταγραφή του πρώτου κρούσματος COVID-19 στη χώρα!

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ασθενής, που εισήχθη με αιμόπτυση, βήχα, πυρετό και πονοκέφαλο χωρίς εμφανή αιτία, δεν είχε ιστορικό ταξιδιού στην Κίνα ή σε κάποια άλλη χώρα. Οι ερευνητές είχαν καταψύξει το σάλιο του και όταν έκαναν εκ των υστέρων μοριακό έλεγχο βρήκαν ότι ήταν θετικός στον νέο ιό. Περαιτέρω έλεγχος έδειξε ότι η σύζυγός του είχε επαφές με Κινέζους σε τοπική αγορά.

Το εύρημα προήλθε σε αναδρομικό έλεγχο δειγμάτων σάλιου ασθενών, που είχαν νοσηλευτεί με αρνητικό μοριακό έλεγχο από τις 2 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 16 Ιανουαρίου 2020. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερες μελέτες για να διαπιστωθεί πώς και πότε ξεκίνησε η πανδημία στη Γαλλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Associated Press έχει δηλώσει πως έχει στη διάθεσή του στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η Κίνα ήξερε για τη σοβαρότητα της κρίσης του κορονοϊού έξι ημέρες πριν κάνει επίσημη ανακοίνωση και ενημερώσει τον υπόλοιπο κόσμο στις 20 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ υπάρχει δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας «South China Morning Post», η οποία υποστηρίζει ότι ο νέος ιός εμφανίστηκε στις 17 Νοεμβρίου του 2019 και πως το πρώτο κρούσμα ήταν ένας άνδρας 55 ετών στην περιοχή Χουμπέι.

Θυμίζουμε ότι η Κίνα ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ύπαρξη μιας εστίας πνευμονίας στην Ουχάν, στις 31 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε είχαν καταγραφεί επισήμως μόνο 44 κρούσματα. Από την πλευρά του, ο ΠΟΥ ενημέρωσε πρώτη φορά την παγκόσμια κοινότητα για τον ιό αυτό στις 4 Ιανουαρίου και κήρυξε «έκτακτη κατάσταση υγειονομικής ανάγκης σε διεθνές επίπεδο» στις 30 Ιανουαρίου.

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here