Σε μια χρονιά κατά την οποία οι ελληνικές εξαγωγές κατέγραψαν ένα ακόμη ρεκόρ, υπερβαίνοντας το φράγμα των 50 δισ. ευρώ (54,68 δισ. ευρώ από 40 δισ. ευρώ το 2021 με αύξηση 36,7%), για πρώτη φορά στην ιστορία, η φετινή διοργάνωση των Greek Exports Forum & Awards έρχεται να προβάλει τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και χρηστικά «εργαλεία», προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Για 11η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το συνέδριο-θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum, το οποίο και φέτος θα πραγματοποιηθεί μαζί με τα Greek Exports Awards 2023.

Η Τελετή Απονομής των Greek Exports Awards 2023 διεξάγεται υβριδικά,  με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental και μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Oμιλία παρέθεσε η κα. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίστηκε από πολλές αντιξοότητες οι εξαγωγές κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ. 

Το 2022, για πρώτη φορά ξεπέρασαν το φράγμα των 50 δισ. Ευρώ και συνεχίζουν σε ανοδική τροχιά. Πέραν από την ποσοτική αύξηση έχουμε και ποιοτικά χαρακτηριστικά, με δυναμική ανάπτυξη νέων κλάδων.

Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται ολοένα και πιο απρόβλεπτο. Στον παγκόσμιο χάρτη αναδύονται νέες αγορές. Καθίσταται επιβεβλημένη η διερεύνηση νέων αγορών. Τώρα είναι η στιγμή να μπει ο πήχης ακόμη πιο ψηλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here