Σε μια χρονιά κατά την οποία οι ελληνικές εξαγωγές κατέγραψαν ένα ακόμη ρεκόρ, υπερβαίνοντας το φράγμα των 50 δισ. ευρώ (54,68 δισ. ευρώ από 40 δισ. ευρώ το 2021 με αύξηση 36,7%), για πρώτη φορά στην ιστορία, η φετινή διοργάνωση των Greek Exports Forum & Awards έρχεται να προβάλει τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και χρηστικά «εργαλεία», προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Για 11η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το συνέδριο-θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum, το οποίο και φέτος θα πραγματοποιηθεί μαζί με τα Greek Exports Awards 2023.

Η Τελετή Απονομής των Greek Exports Awards 2023 διεξάγεται υβριδικά,  με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental και μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Ασφαλείς εξαγωγές στην παγκόσμια αγορά για κάθε ελληνική επιχείρηση

Μεταξύ των εκλεκτών ομιλητών ήταν και ο κ. Θεόδωρος Βουρδόλης, Πρόεδρος ΔΣ, Export Credit Greece.

Τόνισε ότι το Greek Exports Forum και τα Greek Exports Awards 2023 αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των εξαγωγών.

Η Export Credit Greece συνεισφέρει στο σύστημα εξαγωγών, που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της οικονομίας και συνεισφέρουν στο ΑΕΠ.

“Το ελληνικό επιχειρείν ταξιδεύει ανά τον κόσμο. Τα προϊόντα της Ελλάδας είναι διάσημα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ταυτόχρονα οι Έλληνες εξαγωγείς έχουν δημιουργικό πνεύμα. Με τους κινδύνους και τα άγχη η Export Credit Greece διασφαλίζει την διαδιακασία. Για την Export Credit Greece κανένας επιχειρηματίας δεν είναι μικρός. Στόχος μας κάθε ελληνική επιχείρηση που εξαγάγει να έχει την δυνατότητα να το κάνει. Η βεντάλια έχει πολλές δυνατότητες” τόνισε. 

Και συνέχισε: Συνάπτουμε συνεργασίες με ομότιμους οργανισμούς. Στόχος μας η παροχή υπηρεσιών στους Έλληνες εξαγωγείς. Στο παζλ των ελληνικών εξαγωγών υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι: οι διπλωμάτες και ακόλουθοι, που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο. Πιστεύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

“Συνοψίζοντας τονίζω ότι υπάρχει ανάγκη για επένδυση στο ελληνικό επιχειρείν. Η Export Credit Greece αποτελεί θεματοφύλακα, επιτελώντας καθημερινά την αποστολή της.

Στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), έχοντας ως γνώμονα την ανάδειξη και την κάλυψη των αναγκών κάθε εξαγωγικής επιχείρησης, παρέχουμε υπηρεσίες ασφάλισης πιστώσεων με ταυτόχρονη χρηματοδότηση, με απλές διαδικασίες.

Ο στόχος μας είναι ένας: Να βοηθήσουμε κάθε Έλληνα επιχειρηματία να πραγματοποιήσει μεγαλύτερα ανοίγματα στις αγορές του εξωτερικού, παρέχοντας του τη μέγιστη προστασία από τον κίνδυνο μη είσπραξης των εμπορικών του απαιτήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here