Για 9η συνεχή χρονιά, η ethosEVENTS με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν το συνέδριο – θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum το οποίο φέτος διεξάγεται μαζί με τα Greek Exports Awards 2020!

Η διοργάνωση των Greek Exports Forum & Awards 2020 έχει διττό χαρακτήρα: Αφενός να παρέχει στους Έλληνες εξαγωγείς χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να συνεχίσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία, και αφετέρου να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις εξαγωγικές προσπάθειες στην τρέχουσα δυσχερή κοινωνικο-οικονομική συγκυρία.

Τα Greek Exports Forum & Awards 2020 διεξάγονται ως LiveOn Hybrid Event και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

  • Τη διοργάνωση του συνεδρίου Greek Exports Conference
  • Την απονομή των βραβείων Greek Exports Awards
  • Παρουσιάσεις επιλεγμένων αγορών από Υπαλλήλους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στους έλληνες εξαγωγείς
  • Β2Β Συμβουλευτικές Συναντήσεις Ελλήνων Εξαγωγέων με εκπροσώπους Διμερών Επιμελητηρίων

O κ. Ιωάννης Σμυρλής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Υπουργείο Εξωτερικών & Πρόεδρος ΔΣ, Enterprise Greece μιλώντας στο forum τόνισε: “Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μια νέα δομή ώστε να μπορούμε πλέον να ασκούμε μία πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, με στενή συνεργασία κυβέρνησης και φορέων. Θέτοντας το Enterprise Greece και τον ΟΑΕΠ υπό την «ομπρέλα» μας, κινούμασε σε αυτή την κατεύθυνση με πολύ θετικά πρώτα αποτελέσματα. Ενιαία φωνή, ενιαία στρατηγική. Το ΥΠΕΞ θέτει στρατηγική στόχευση. Επιδιώκεται η επίτευξη οικονομιών κλίμακος και του εθνικού branding. Οι δράσεις το 2021 θα ενισχυθούν. Παρά την πανδημία διαπιστώνεται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον σε πολλους τομείς.

Για να αυξηθούν περαιτέρω οι εξαγωγές χρειάζεται διείσδυση σε νέες αγορές. Λειτουργούμε πλέον στη βάση μιας νέας στρατηγικής με αιχμή του δόρατος τα 60 γραφεία ΟΕΥ”.

Δείτε επίσης:

Κ. Φραγκογιάννης στα GEFΑ20: Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και στροφή προς νέες αγορές

Μπ. Αλεξανδροπούλου, Enterprise Greece: Αν δεν καινοτομήσουμε δεν θα πετύχουμε

Α. Κατεπόδης, Πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ: Οι εξαγωγές αποτελούν καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here