Σε μία ακόμη συμφωνία αξίας 200 εκατ. ευρώ προχωρά η SKY express του ομίλου Γρύλου- IOGR, για την απόκτηση 6 νέων αεροσκαφών ATR 72-600.

Μετά τη συμφωνία για τα έξι Airbus, το φθινόπωρο του 2020, η αεροπορική προχωρά σε μία ακόμα επενδυτική κίνηση, με τον επικεφαλής της μάλιστα κ. Ιωάννη Γρύλο να δηλώνει από την Πάρο, όπου ‘’έπεσαν’’ οι υπογραφές ότι

 • «Οι συνολικές επενδύσεις (σ.σ. εν μέσω πανδημίας) για τα 6+6 νέα αεροσκάφη αντιστοιχούν σε μία αξία 700 εκατ. ευρώ και προέρχονται από ίδια κεφάλαια σε συνέχεια της προσπάθειας των εργαζομένων που καθημερινά παράγουν κεφάλαια και νέες νοοτροπίες).
 • Μεγαλώνουμε και ανανεώνουμε το στόλο μας, αυξάνουμε τους προορισμούς μας, εκσυγχρονίζουμε τη λειτουργία μας. Η απόκτηση 6 νέων υπερσύγχρονων ATR 72-600 αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία της SKY express.
 • Μετά τα 6 καινούργια Airbus A320neo που ήδη επιχειρούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε 8 χώρες, τα ATR μας έρχονται να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό τουρισμό και την προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.
 • Η απόκτηση των νέων αεροσκαφών αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.
 • Παράλληλα εμπίπτει στη στρατηγική και τη συστηματική επένδυση της SKY express για τον εμπλουτισμό του ήδη “πράσινου” στόλου της.
 • Μετά την παράδοση των καινούργιων ATR 72-600, η SKY express θα διαθέτει τον νεότερο και πιο περιβαλλοντικά φιλικό στόλο στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Το ‘’παρών’’ έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της ATR (η οποία αποτελεί κοινοπραξία της Airbus με την Leonardo) κ. Stefano Bortoli ο οποίος ταξίδεψε από τη Γαλλία για τον σκοπό αυτό.

 • «Δεν υπάρχει καλύτερη και πιο βιώσιμη λύση που να προσφέρει ουσιαστική συνδεσιμότητα από το ATR 72-600, το σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη περιφερειακή αεροπορία. Σύμφωνα με μελέτες, μια αύξηση 10% στις περιφερειακές πτήσεις μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχη ενίσχυση του τοπικού ΑΕΠ κατά 5% αποδεικνύοντας την αξία των περιφερειακών αεροπορικών μεταφορών και το θεμελιώδη ρόλο της περιφερειακής σύνδεσης. Ευχόμαστε και άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της SKY express και να εμπιστευτούν τα αεροσκάφη turboprop τα οποία αποτελούν την πλέον ανταγωνιστική λύση για τη μείωση των εκπομπών στις αερομεταφορές».

Τα ATR 72-600 αποτελούν τη νέα γενιά αεροσκαφών και διακρίνονται για τη μειωμένη επιβάρυνσή τους στο περιβάλλον.

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους εντάσσεται η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, η αυξημένη αυτονομία, η προσαρμογή σε συνθήκες ζέστης ή κρύου και οι σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (40% λιγότερα CO2 σε κάθε πτήση).

Τα νέα αεροσκάφη είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της εγχώριας αεροπλοΐας και σύμφωνα με τουs επιτελείς του ομίλου Γρύλου καθίστανται ιδανικά για τις γεωγραφικές συνθήκες μετακίνησης εντός Ελλάδας και ειδικότερα στα ελληνικά νησιά. Η ATR είναι γνωστός κατασκευαστής περιφερειακών αεροσκαφών, με τα ATR 42 και 72 να σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως στην κατηγορία της αγοράς με λιγότερες από 90 θέσεις.

 • Το 2019 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Χάρη στην αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας turboprop και τον προσανατολισμό της εταιρείας στην καινοτομία, τα ATR δημιουργούν περισσότερες από 100 νέες διαδρομές κάθε χρόνο, καταναλώνοντας έως και 40% λιγότερα καύσιμα και εκπέμποντας έως και 40% λιγότερο CO2 από τα περιφερειακά αεροσκάφη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, τα επιλέγουν περισσότερες από 200 εταιρείες σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

 • Στην ειδική εκδήλωση για τη συμφωνία, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οι Δήμαρχοι Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος και Αντιπάρου κ. Αναστάσιος Φαρούπος, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, η αερολιμενάρχης Πάρου κυρία Στέλλα Σαρρή  και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Πάρου και φορέων του Τουρισμού.

 

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη αφού αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για τη στήριξη του Τουρισμού συνεχάρη την SKY express για τις επενδύσεις της με τις οποίες στηρίζει έμπρακτα την περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα μας.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε ότι συμφωνίες όπως της Sky Express με την ATR αποτελούν σημάδια για ένα καλύτερο μέλλον. Κάποιοι έχουν δει την προοπτική ή την κτίζουν. Αυτές οι συμφωνίες ανοίγουν το έδαφος για να φέρουμε θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ανάπτυξη”.

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα πλέον, έχει μπει σε μια νέα εποχή. Και μαζί της αλλάζει το τοπίο των αερομεταφορών στη χώρα.

 

Η , έχοντας ξεκινήσει από το δίκτυο εσωτερικού εισέρχεται πλέον και στις διεθνείς πτήσεις καλύπτοντας συνολικά 48 προορισμούς, ενώ έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιας εμβέλειας αεροπορικές εταιρείες όπως οι KLM, Air France, Qatar Airways, Middle East Airlines, και Cyprus Airways.

 • Η SKY express ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου με σημαντική παρουσία σε διάφορους τομείς που απασχολεί συνολικά 5.500 εργαζομένους.
 • Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του καλύπτει ο κλάδος των αερομεταφορών, τόσο στο πτητικό σκέλος με την SKY express, όσο και της επίγειας εξυπηρέτησης σε συνεργασία με την Skyserv και την Swissport SUD, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες.
 • Σημαντική είναι η παρουσία του ομίλου και στο χώρο του τουρισμού, των logistics, της εμπορίας ελαιολάδου, κ.α.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here