Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της και του πλάνου της για βιώσιμη ανάπτυξη, πραγματοποιεί πρωτοβουλία ενημέρωσης για την κατανάλωση αλκοόλ. 

Η πρωτοβουλία μας «Σκέψου πριν πιείς – μείνε ασφαλής» έχει στόχο την ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού όλων των ηλικιών, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις ενημέρωσης.

Η προώθηση της ασφαλούς και μετριοπαθούς κατανάλωσης οινοπνεύματος, η πρόληψη της υπερκατανάλωσης και του εθισμού καθώς και η πρόληψη των βλαβών και των συμπεριφορών που σχετίζονται με αυτή, αποτελεί ουσιαστικό μέρος της φιλοσοφίας μας. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει ενημέρωση των ανηλίκων για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβική ηλικία τόσο στην κοινωνική τους συμπεριφορά όσο και στον οργανισμό τους.

Η κατανάλωση αλκοολούχων  ποτών από ανήλικους είναι συχνό φαινόμενο, αφού το αλκοόλ είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη ουσία μεταξύ των νέων. Θεωρούμε χρέος μας μέσα από ενημερωτικές δράσεις να συμβάλλουμε στην αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους. 

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ. Ροδόπης, «ΟΡΦΕΑΣ», θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης, στις οποίες πέρα από την ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου «Ορφέας» θα διανεμηθεί στους μαθητές φυλλάδιο για τους κινδύνους της κατανάλωσης αλκοόλ στους ανηλίκους.

Η πρώτη ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 25/04/2024 στο 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής και φιλοδοξούμε η πρωτοβουλία να ενταχθεί μόνιμα στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ. Ροδόπης, «ΟΡΦΕΑΣ» ώστε το μήνυμα να φτάσει σε όλα τα σχολεία της περιοχής.