Με την ομόφωνη δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έπεσε σήμερα η αυλαία για το σκάνδαλο τη Siemens, στο οποίο κατηγορούνταν συνολικά 64 άτομα, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία.

Εκ των 64 οι 10 είχαν αποβιώσει και ως εκ τούτου, η εκδίκαση έγινε για τους 54.

Πέρασαν 2,5 χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τις μίζες στη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ, και το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας βάσει νομοθεσίας, παραγράφηκε.

Ως  εκ τούτου, ένοχοι κρίθηκαν μόνον οι 22 που κατηγορούνταν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ 27 που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για δωροδοκία απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής.

Μεταξύ των 22 ενόχων είναι οι Μιχάλης Χριστοφοράκος (που ουδέποτε εκδόθηκε στην Ελλάδα από τη Γερμανία), Χρήστος Καραβέλας (που εξακολουθεί να καταζητείται), η σύζυγος του, Μάρθα Καραβέλα, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Σκαρπέλης, τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ (που παραμένει καταζητούμενος από τότε που έσπασε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης του) και επτά Γερμανοί, πρώην μεγαλοστελέχη της μητρικής Siemens.

Αθώοι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής σε βάρος τους, κηρύχθηκαν πέντε κατηγορούμενοι. Πρόκειται για τους Νικόλαο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμο, Βασίλη Τυρογαλά, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκη.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου, με την ανακοίνωση των ποινών, αναμένεται την Παρασκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here