Γράφει η «ξενοδόχος»

Οι μεγάλες επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με σημαντικότερες αυτές για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αλλά την αναβίωση των ‘’Αστεριών’’ στη Γλυφάδα, ενισχύουν περαιτέρω τη ζήτηση για την αγορά κατοικιών σε όλη την περιοχή με τις προοπτικές να είναι ακόμη καλύτερες στο άμεσο μέλλον.

Αυτό επισημαίνει η ανάλυση της γνωστής εταιρείας συμβούλων ακινήτων Algean Property για την Αττική Ριβιέρα, όπου υπάρχουν περιπτώσεις νέων κατοικιών με τιμές που φθάνουν τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ. όταν πρόκειται για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών.

Η ανάλυση της Algean εξετάζει ειδικότερα τις προοπτικές και τις τιμές των ακινήτων σε τέσσερις περιοχές των νοτίων προαστίων και ειδικότερα, το Ελληνικό, τη Γλυφάδα, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη,

Στις επενδύσεις που αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία,  να επανακαθορίσουν την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας συμπεριλαμβάνεται και το νέο πολυτελές οικιστικό συγκρότημα των 400 κατοικιών που προωθούν στη Βούλα οι Ηines και Henderson Park στην έκταση -φιλέτο πρώην ιδιοκτησίας του Μουσείου Μπενάκη.

Αν και υπάρχουν για το συγκεκριμένο ακίνητο έριδες με το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι μία ακόμη επένδυση που θα ενισχύσει περαιτέρω το προφίλ της περιοχής.

Όσον αφορά τις τιμές:

-Οι πιο υψηλές, ζητούμενες τιμές καταγράφονται στη Βουλιαγμένη, όπου ειδικά για τα ακίνητα πολύ υψηλών προδιαγραφών οι αξίες μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ.. Κατά τα άλλα, οι τιμές στην περιοχή κυμαίνονται μεταξύ 3.000- 5.500 ευρώ ανά τ.μ..

-Λίγο χαμηλότερα, από τα 2.500 έως τα 5.000 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές στην περιοχή της Βούλας, όπου για τα πιο ακριβά ακίνητα, οι αξίες ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 7.000 ευρώ ανά τ.μ..

-Στη Γλυφάδα, όπου το ενδιαφέρον και η ζήτηση στον οικιστικό τομέα είναι σταθερά υψηλό και αναμένεται να τονωθεί περαιτέρω λόγω της επένδυσης των 60 εκατ. ευρώ για τα ‘’Αστέρια Γλυφάδας’’ , οι τιμές κυμαίνονται από 2.500- 4.500 ευρώ ανά τ.μ. και για τα πιο ακριβά σπίτια σκαρφαλώνουν στα 6.500 ευρώ ανά τ.μ..

-Στα 6.500 ευρώ ανά τ.μ.– λόγω των προοπτικών της περιοχής με το project του αεροδρομίου- εκτινάσσονται οι τιμές για τις premium κατοικίες και στην περιοχή του Ελληνικού, όπου κατά τα άλλα η διακύμανση είναι μεταξύ 2.500- 4.000 ευρώ ανά τ.μ..

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here