Τα «σύννεφα» του εμπορικού πολέμου αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης για τους υπουργούς οικονομικών και κεντρικούς τραπεζίτες των 20 περισσότερο ισχυρών οικονομιών (G20), που συναντώνται σήμερα στο Μπουένος Άιρες. Όλοι θα δεσμευτούν υπέρ του ελεύθερου εμπορίου.

Ο προστατευτισμός των ΗΠΑ έρχεται να προστεθεί στους κινδύνους που διακρίνουν οι αξιωματούχοι του G20 και που απειλούν την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη, όπως το κλίμα γεωπολιτικής έντασης και το τέλος της εποχής του φθηνού χρήματος

Ιδιαίτερα επικριτική θα είναι η στάση του Βερολίνου προς την Ουάσιγκτον με την προειδοποίηση να μην επιχειρήσει να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης μέσω του εμπορικού πολέμου που κήρυξε με την επιβολή δασμών.

Η γερμανική κυβέρνηση υπενθυμίζει ότι οι πολιτικές προστατευτισμού θα βλάψουν τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία υπογράμμισαν τη σημασία της πολυμερούς συνεργασίας, ενώ δεσμεύτηκαν στην εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των συνθηκών υπερπροσφοράς στην παγκόσμια αγορά χάλυβα, εντός του πλαισίου του G20.

Η Άγγελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε του γερμανικού εμπορικού πλεονάσματος, αναφέροντας ότι η Γερμανία προσπαθεί να τονώσει την εσωτερική ζήτηση, ώστε να αναπληρώσει τις ισχυρές εξαγωγές…

Δείτε επίσης: “Τα κρυπτονομίσματα θα απασχολήσουν το G20 στο Μπουένος Άιρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here